Novi broj časopisa Dubrovnik 2-3/2018.

U nastavku raznovrsne izdavačke djelatnosti, Ogranak Matice hrvatske u Dubrovniku objavio je novi broj svoga Časopisa za književnost i znanost Dubrovnik 2-3/2018. Uvodne tematske stranice posvećene su 2000. obljetnici smrti Publija Ovidija Nazona s izborom autorskih tekstova, prijevoda i prepjeva „proslavljenog pjesnika nježnih stihova“ (Pavao Knezović, Neven Jovanović, Luko Paljetak, Slavica Stojan, Jadranka Bagarić, Inge Belamarić, Mario Kopić, Peter Sloterdijk). Objavljeni su prinosi brojnih suradnika u stalnim časopisnim rubrikama: Ogledi, Teatar, Spomenar, Album i Osvrti. Uz ostalo, novi broj Dubrovnika, na ukupno preko 300 stranica, donosi poeziju Luka Paljetka, Roberta Creeleya, Juliana Kornhausera, Nikole Šimića Tonina i Neda Domenika Ilicha, prozu Pera Kvesića i Wernera Bergengruena te zanimljivu korespodenciju Itala Calvina i Mladena Machieda. U rubrici Baština objavljeni su prinosi: Stipe Nosića, Joška Belamarića i Anamarije Žic. U dubrovačkom spomenaru Vedran Benić piše o Mariji od Poste – Vojnovićevoj i stvarnoj. Završne stranice posvećene su osvrtima na noviju domaću književnu, izložbenu i izvedbenu produkciju s dubrovačkim predznakom. Objavljeno je i Izvješće o radu i poslovanju Zaklade Blaga djela u Dubrovniku u prošloj godini te sjećanja na Etu Rehak, Margit Cetinić i akademika Nenada Vekarića.

Predstavljanjem časopisa dubrovački ogranak Matice hrvatske daje svoj prinos Danima kulturne baštine 2018. u Dubrovniku, pridružujući se tako brojnim programima u hrvatskim i europskim gradovima u obilježavanju Europske godine kulturne baštine.
Časopis Dubrovnik 2-3/2018. predstavit će: Inge Belamarić, Davor Mojaš, Luko Paljetak i Ante Šoljić 25. rujna 2018. u čitaonici Narodne knjižnice Grad u 19.30 sati.